Wat doen we

Tuinclub

Op de ZaaiGoed Zintuigentuin in Haarlem-Noord komt het hele jaar door, op maandag en woensdag van 09:30 tot 15.30 uur, de Tuinclub bijeen voor een dementievriendelijk dagbestedingsprogramma voor mensen met een haperend brein. Ieder doet, op de tuin en in het comfortabele tuinhuis, wat die wil en kan. Samen genieten we van wat de dag, plek en het samenzijn ons biedt. We kweken en oogsten fruit, groenten, kruiden en bloemen, maken er thee, jam, soep en salade van en laten het ons allemaal heerlijk smaken; we knutselen, doen spelletjes, vertellen verhalen en zingen liedjes; maken wandelingetjes over het volkstuincomplex en luieren wat in onze paradijselijke tuin en genieten van het schoons en de rust.

ZaaiGoed aan huis

ZaaiGoed aan huis is een project waarmee wij een start mee gemaakt in 2021 en dit loopt door in 2022.  Met ZaaiGoed aan huis bezoeken wij mensen die om welke reden dan ook gekluisterd zijn aan huis.

Sommige van deze mensen kennen wij al omdat zij deelnamen aan de tuinclub. Door de angst en hun kwetsbaarheid kunnen of willen zij ons niet bezoeken. Met een terracottapot, bollen, aarde, een gieter en een goed gesprek gaan wij deze mensen wat blijer maken.

ZaaiGoed Creatief koffie en kaart

ZaaiGoed Creatief

Voor krasse ouderen is er op de donderdag een mogelijkheid om elkaar te ontmoeten tijdens creatieve bezigheden, maar men is ook welkom voor alleen een praatje of het meenemen van een eigen “haakwerkje”. Het ongedwongen samenzijn staat centraal. De kleinschaligheid en fijngevoeligheid voor de individuele mogelijkheden en wensen van de ouderen en het zinnenprikkelende contact met natuur en seizoenen maken onze bezigheden uniek.

Bekijk ook onze facebookpagina waar we regelmatig foto’s plaatsen

In opdracht

Stichting ZaaiGoed is op meerdere locaties actief en het opzetten en organiseren van ‘Groen doet Goed’ activiteiten voor andere organisaties. Zo hebben we in opdracht van de Zorgcirkel bij Villa Westervenne in Heiloo eveneens een zintuigentuin aangelegd en begeleiden we aldaar groen- en creatieve activiteiten voor hun cliënten van de dagbesteding en DemenTalent (1 dag per week en in het hoogseizoen 2 dagen per week). En bij het buurtcentrum De Wereld in Haarlem-Schalkwijk zijn we 1 dag per week met groot enthousiasme aan het werk met ouderen van de Hartenkampgroep met een geestelijke beperking, van Zorgbalans met haperend brein en via Dock met omwonende van verschillende nationaliteiten. Via diverse sociale media kunt u ons volgen om ‘dagverse’ beelden van deze activiteiten te zien. Heeft uw organisatie ook interesse met stichting ZaaiGoed samen te werken neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en/of bezoek aan onze zintuigentuin.