Zintuigentuin in de blog van Anniek Kramer van Menskapitaal

Op 1 mei jl. was Anniek Kramer naar de Zintuigentuin in Haarlem Noord gekomen om eens te kijken wat nou eigenlijk een Zintuigentuin is. Ze beschrijft in haar blog over deze ontmoeting en hoe leuk en waardevol de Zintuigentuin is voor onze doelgroep: De ouderen met beginnende dementie!

Tristan en Riet zijn in de Zintuigentuin

Tristan en Riet zijn in de Zintuigentuin

Anniek Kramer in haar blog:

“Verbinden van mensen via natuur en kunst, dat is wat Erika Meershoek van stichting ZaaiGoed drijft. Ik sprak haar op de zintuigentuin in Haarlem Noord. Twee keer per week komen kwetsbare ouderen (waaronder mensen met dementie) uit de buurt bijeen voor een ‘dagje natuur’.

In de gezellige kantine van Onze Gezellen is er om tien uur koffie met wat lekkers. Er wordt bijgepraat en er worden plannen gemaakt. Zo kwam de inrichting van de tuin in overleg tot stand. Er is gekozen voor 4 thema’s: voelen, ruiken, proeven en kleur (zien) naar de 4 zintuigen. Vandaar de naam ‘Zintuigentuin’. En na het gesprek trekken ze natuurlijk naar buiten, naar de tuin, die op ‘rollatorafstand’ ligt. Naast de 4 zintuigenbedden, staan er bloembakken op rolstoelhoogte en er is net een nieuwe bank geplaatst om even lekker op uit te puffen. De bloembakken en de bank zijn gemaakt door jongeren van het Nova College.”

Om de blog van Anniek Kramer over de Zintuigentuin verder te lezen klikt u op deze link: