Verslagje met collage activiteit nav Hortus Botanicus Westervenne_Pagina_2

Leuk te merken dat enkele deelnemers zich het uitstapje naar de Hortus Botanicus in Alkmaar kunnen herinneren! Dat is toch 3 weken geleden. Wat bijzonder en wat fijn voor ze! Ze weten nog hoe iedereen genoot, dat de zon uitbundig scheen en we op het terras zaten met koffie en appeltaart en de ‘oogst’ ook op het terras in de bloemenpersjes hebben gedaan.

Vandaag, 27 juli, gaan we ontdekken of het gelukt is met de bloemen: Ze mogen eruit! Maar eerst koffie met een lekker stukje aardbeienslof.  Het is nu tenslotte de tijd voor zomerkoninkjes, die overigens ook volop in de moestuin van Villa Westervenne groeien.

Er komen prachtige bloemen, maar ook heel fraaie bladeren uit de persjes! Ze zijn allemaal gelukt! Voor mevrouw van Doesum is het jeugdsentiment, ze heeft als kind ook altijd bloemen gedroogd. Ze zegt zelfs nu nog een bloemenpers te hebben, thuis. Ze zal hem meenemen zodat ze hem kunnen gebruiken en nog een keer met elkaar mooie herbaria maken.

Eerst leggen we al het gedroogde  groen uit op de tafel waarna iedereen een vel papier naar eigen wens kan vullen. Er worden mooie composities gemaakt. Bij de grote vellen papier gebruiken we zuurvrije tape en voor de minibloemetjes die op de labels komen nemen we lijm. Mevrouw de Hoop (“doet leven”) maakt 2 kleine juweeltjes van handgeschept papier, een met een blad en een met een bloem, waarop ze in fraai handschrift ‘voor mijn lieve Ciska’ en ‘voor mijn lieve Agnes’ (haar dochters) schrijft. Wat een lief cadeautje om van je moeder te krijgen!

De kamille, helemaal plat en droog, geurde nog! Zo sterk kan natuurlijk aroma zijn! En de goudsbloemen waren feller van kleur dan toen we ze plukten, zo lijkt het tenminste. De resultaten zijn wonderschoon, iedereen is trots op zijn of haar kunstwerk! Yvonne gaat ze later ophangen zodat ook anderen ervan kunnen genieten. Blije gezichten van tevreden mensen: Iedereen vond het een leuke ochtend!