verslag met collage 15 juli bloemen_Pagina_2

Wie houdt niet van bloemen? Bloemen maken mensen blij en geven letterlijk kleur aan het leven! Vandaag, 15 juli hebben we bloemen geplukt en in de bloemenpers gedaan zodat we daar later herbaria van kunnen maken. Eerst koffie op het terras natuurlijk! De zon doet goed z’n best aan de strakblauwe hemel! De haiku’s van Basho doen het goed omdat ze zo pakkend zijn, kort maar treffend en lieflijk, precies wat we nodig hebben. Diny en Bets dragen enkele haiku’s en gedichten voor. Vervolgens worden we enorm verrast door Ine!  Zij heeft een rijm gemaakt, we mogen het van haar geen gedicht noemen, onzin want het is prachtig geschreven! En dan geeft ze ons ook nog allemaal een zelfgemaakt hart van stof met daarin lavendel uit eigen tuin! Wat een geschenk! Het hart ruikt heerlijk en kan thuis ieders linnenkast opfrissen! Onze dag kan niet meer stuk.

We hadden best een wandeling in het hoofd, maar na een uur bloemen ruiken, bekijken, voelen (lamsoor!) en plukken zijn we precies 40 meter heen en 40 meter terug geweest! Haha! Het kleine perkje voor het bezoekerscentrum leek wat eenduidig begroeid, maar niets bleek minder waar. We vonden steeds meer nieuwe soorten en hadden na een uur echt handen vol verschillende bloemen. Ons zoekbeeld moest steeds worden bijgesteld. Maar met veel bloemen heb je ook veel werk want ze moeten de persjes in! Doordat er geen wind stond konden we de bloemen op het terras in de bloemenpersjes doen. Dat is nog een precies klusje, maar ging erg goed. Overigens had mevrouw Burggraaf nog een leuke oplossing voor onderweg: de brillenkoker van Hans Anders deed het goed als droge vaas!

Er wordt mooi gezongen, mevrouw Meiboom is al bijna 90 jaar, maar zingt nog als een nachtegaal! Ze is lang lid geweest van een Haarlems koor en dat hoor je. Bets heeft de liedteksten van Hela gy bloempje en andere bloemenliedjes uitgeprint zodat we allemaal kunnen meezingen. De begeleiders, vrijwilligers,  denken en doen altijd super mee met Groen doet Goed, er worden naast liedjes gedichten uitgezocht, muziek meegenomen (voor in de bus) en nu dus zelfs cadeautjes gemaakt, ter inspiratie. Heel bijzonder want het verhoogd het gevoel van saamhorigheid en aandacht voor elkaar. Iedereen maakt er iets moois van en de deelnemers merken dat. Het is ontspannend en geeft een geluksgevoel…….aan iedereen!

En nu moeten we geduld hebben en de bloemen laten drogen voordat we ermee aan de slag kunnen. Uiteindelijk maken we mooie schilderijen met de gedroogde bloemen, echte herbaria. Nog even wachten dus…..