Iedere woensdag gaan we met ouderen, met beginnende dementie, naar Onze Gezellen in Haarlem Noord. Daar heeft George de Haan, voorzitter van Omnisportvereniging Onze Gezellen (OG) vanuit groot  maatschappelijk sociaal hart zijn deuren opengezet voor onze ouderen! Wekelijks kunnen zij onder begeleiding genieten van een fijne dagbesteding! OG ligt op steenworp afstand van de ZaaiGoed Zintuigentuin. Een deel van de ouderen maken daar gebruik van en een ander deel doet walking football.

Gedurende het seizoen houden we een blog bij ter informatie en inspiratie! We nodigen iedereen van harte uit te reageren, ons te inspireren en/of informeren via Blog Mee! Geniet en doe je mee?!

Blog Zintuigentuin februari ①

Rond koffietijd zijn alle deelnemers gearriveerd bij OG. Ouderen die via SHDH van verschillende locaties met de bus worden gebracht. Buiten valt lichte sneeuw, binnen is het gezellig en lekker warm. De tafel is goed gevuld met koffie, thee, koek, takken van de els, met elzenpropjes en katjes (zo noem ik ze altijd, maar dat klopt vast niet) en mooie stelen met wuivend gras en natuurlijk allemaal inspiratieboeken. Vandaag gaan we ontdekken waar de interesses van de deelnemers liggen, zoveel mogelijk gedeeld, en waar het talent ligt. Niet iedereen houdt van tekenen, verhalen vertellen of knutselen.

Het oog valt op een boek over het maken van zaadbommetjes! Dat vinden we allemaal leuk! De komende tijd gaan we de keuze maken voor de vulling van de zaadbommen en vervolgens gaan we ze maken. Zodra het weer het toelaat gaan we ze buiten elegant edoch met ferme zwiep, langs het looppad in de aarde gooien tussen OG en de Zintuigentuin. Zodat we over enkele maanden ’s ochtends een prachtige wandeling langs een geurend en kleurrijk lint van bloemen en kruiden kunnen maken naar de Zintuigentuin en in de middag voor de lunch weer terug. Ongelooflijk wat een mooi gezicht zal dat zijn en wat een energie krijgen we nu al van het idee alleen!

Wordt vervolgd!

 

ZaaiGoed Zintuigentuin medewerkers: Links Carla van der Weide, rechts Joke Riemens, vooraan Fanny.