Iedere woensdag gaan we met ouderen, met beginnende dementie, naar Onze Gezellen in Haarlem Noord. OG zet haar deuren open voor onze ouderen waar zij wekelijks onder begeleiding kunnen genieten van een fijne dagbesteding! OG ligt op steenworp afstand van de ZaaiGoed Zintuigentuin. Een deel van de ouderen gaat naar de Zintuigentuin en een ander deel doet walking footbal bij OG. Gedurende het seizoen houdt Erika Meershoek een blog bij ter informatie en inspiratie! We nodigen iedereen van harte uit te reageren, ons te inspireren en/of informeren via http://stichtingzaaigoed.nl/blog-mee/ Geniet en doe je mee?!

 

Dit gaat een fantastische dag worden: de zon schijnt en het kwik gaat tot 15 graden oplopen! Een perfecte dag om naar de Zintuigentuin te gaan! Wat een verschil met vorige week, toen het sneeuwde. Er staan mooie gele bloesemtakken op de koffietafel, die komen uit het Zaanenparkje. Geen idee wat het precies is, maar het is mooi en flirt met de lente. We weten inmiddels van de deelnemers, ouderen met (beginnende) dementie, waar hun talent ligt, wat ze fijn vinden en wat ze graag doen. Anneke houdt van bloemen en tuinen, Ria ook, maar ook van handwerken en schilderen. Riet houdt van mode, dat zie je en Elly van muziek, net als Carla, en gezellig samen projecten ondernemen. Dan hebben we Toos, zij houd van picknicken, dat komt goed uit want dat gaan we vaak doen als we met mooi weer naar de Zintuigentuin kunnen, net als haar man Cor, die vandaag een kopje koffie meedrinkt. Gezellig Cor, voel je welkom! Jan houdt van tuinieren, net als Carla, Joke en ik. Claude houdt van fotograferen en dat is fijn, want we hebben nog een fotograaf nodig die het hele Zintuigentuingebeuren vast gaat leggen! Unaniem kiezen we Claude tot onze huisfotograaf: Claude heeft een opdracht, een taak!

We gaan naar de Zintuigentuin! Langs de bushaltes naast OG / Spaarne Gasthuis, dan oversteken en vervolgens met een flauwe bocht zo Delfts Groen op. Spannende afdaling met de rollators, maar het gaat goed. Het lijkt wel of de tuin in een kommetje ligt, zo warm is het! Iedereen is blij met de Zintuigentuin en vooral de verhoogde bakken vallen in de smaak. Als ik vertel dat ze zijn gemaakt door leerlingen van het Nova College, alleenstaande asielzoekers, is iedereen ontroert. “Die sierappel die daar in de volle grond staat plaatsen we, zodra de grond weer ontdooit is, in de middelste van de verhoogde bakken”, zeg ik. “Dat wordt onze wensboom! Stichting Present Haarlem gaat kijken of zij jullie haalbare wensen kunnen uitvoeren.” “Dan wensen we als eerste dat de jongeren die onze bakken hebben gemaakt hier mogen blijven en dat ze onderdak krijgen en werk!”, zegt Anneke. Daar is iedereen het mee eens. “Maar die wens kunnen ze vast niet realiseren, toch?”

Wordt vervolgt!