Onze huisfotograaf Claude van Eeden met een tak paarse boerenkool.

Iedere woensdag gaan we met ouderen, met beginnende dementie vanuit SHDH, naar Onze Gezellen in Haarlem Noord. OG zet haar deuren open voor onze ouderen waar zij wekelijks met begeleiders van een fijne dag kunnen genieten! OG ligt op steenworp afstand van de ZaaiGoed Zintuigentuin. Een deel van de ouderen gaat naar de Zintuigentuin en een ander deel doet met Sportsupport walking footbal bij OG.
Gedurende het seizoen houdt Erika Meershoek een blog bij ter informatie en inspiratie! We nodigen iedereen van harte uit te reageren, ons te inspireren en/of informeren via http://stichtingzaaigoed.nl/blog-mee/ Geniet en blog je mee?! Super!

Blog Zintuigentuin februari ③

Het is vakantie deze week dus we krijgen het rustig. De ouderen die meestal sporten zijn er niet deze week. Fijn, want dan hebben de ‘groentjes’ alle tijd voor elkaar! Toch zullen we blij zijn als we volgende week weer met z’n allen zijn!

Het is droog, dus na de koffie gaan we erop uit naar de Zintuigentuin! Onze huisfotograaf, Claude, begint vandaag met het vastleggen van onze activiteiten op en rond de tuin. Het gaat hem goed af, we worden digitaal vereeuwigd. Dank je wel Claude, we gaan met elkaar een mooi beeldverslag maken van onze reis door de seizoenen.

We zijn nog niet binnen of het begint te regenen en stormen: Lekker hoor, wij zitten warm binnen! Na de lunch gaan we aan de slag met een boek uit 1962 over de mijnstreek en de vergroening daarvan; het stenen bloemboek geheten. De natuur ‘pakt’ haar terrein weer terug op de zware industrie. Mooie afbeeldingen en sterke teksten, soms ook wel wat religieus. We gaan het boek ‘omkatten’. We maken zelf bloemen van vilt en papier, gebruiken gedroogde bloemen uit herbaria, kleuren getekende bloemen en maken kleurstalen van de zojuist op de Zintuigentuin geoogste bladeren van de groene- en paarse boerenkool. Er komen ook verborgen uilen in, die had je daar namelijk ook! Joke heeft Franse chansons opgezet en werkt samen met Dickey aan een prachtige bloem van vilt, Carla is druk in de weer met lijm, naald en draad, en met de tong uit de mond neemt iedereen een onderdeel van het boek voor rekening. Dat is nog eens samenwerken!

Er klinkt een zucht van voldoening en genot zodra de advocaat op tafel komt, met de slagroom. Wat hebben we weer een waardevolle dag beleefd met elkaar, zo fijn: buiten geweest, lekker geluncht met zelfgemaakte soep, creatief in de weer geweest en als kers op de taart een advocaatje…..Het boek is nog niet af, volgende week gaan we lekker verder!

Wordt vervolgt!