Blog door Joke Riemens

1 Maart, vandaag “woensdag”, tijd voor onze tuingroep!

De eerste deelnemers kwamen lekker op tijd binnen, dus snel de koffie aan.
Ondanks de dreigende weersverwachting, zagen wij toch een zonnetje achter de wolken vandaan komen.
Ondertussen is ook de groep “walking voetballers” binnen.
Het is zo leuk om het enthousiasme van beide groepen te zien. zij de voetbalschoenen aan en wij de jassen. Je weet maar nooit of het vanmiddag ook nog droog is. Maart roert ten slotte zijn staart!
Ondanks de frisse wind, hoor ik om mij heen, “heerlijk buiten”
Bij de tuin aangekomen zagen wij “op ons pad” diepe plassen. Nee dat gaat niet lukken. Misschien is de andere kant, die nu bestraat gaat worden, beter te betreden. Ah nee! dat lukt ook niet. Het heeft ook zoveel geregend.
Wij besluiten gewoon om een stukje door te wandelen en worden daar zeker niet in teleurgesteld; wij zien krokussen in verschillende kleuren geel en paars. En de narcissen staan op het punt om uit de knop te komen. beschut achter een flatgebouw genieten wij van de zon, die al echt warm aanvoelt. Wij voelen het aankomende voorjaar en hebben het over de zomer, waar wij zo’n zin in hebben.

Na onze terug-wandeling vinden wij de warmte van OG ook weer heerlijk en voelt al zo “thuis”. Wij maken met elkaar tomatensoep met heel veel balletjes!
Genieten van de lunch.
Vanmiddag een heel gezellig gevarieerd muziek programma/spel. Er was een omschrijving over een lied, die betrekking had op de natuur. Eenmaal geraden, was het luisteren en meestal ook meezingen. de middag vloog om. Tot slot maakte “ons advocaatje” deze dag als een feestje.
Tot volgende week. Ben zo benieuwd welke groene puntjes er dan boven de grond komen kijken in onze tuin.