BuurtBlik was op de Zintuigentuin! BuurtBlik is een heel leuk kunstproject van Marieke Boon en Mirna Ligthart. Het project BuurtBlik is een pilotproject waarin ouderen met camera en microfoon op onderzoek uit gaan naar activiteiten in Haarlem-Noord. De filmreportages die zij maken worden vertoond tijdens diverse bijeenkomsten en verspreid door de samenwerkingspartners, waaronder Haarlem Effect, Stichting ZaaiGoed, SportSupport, Dock Haarlem, KBO Haarlem en stichting SHDH. En vandaag waren ze dus op de Zintuigentuin en schoven ze aan bij de lunch. Ze hadden zelf suikerbrood en aardbeien meegebracht, heerlijk!

Leuk hoor om te vertellen over de Zintuigentuin, wie wij zijn en wat we doen. De ouderen hebben zelf kunnen vertellen wat ze vinden van de woensdagen bij Onze Gezellen en de Zintuigentuin. Gelukkig hoorden we enkel mooie en positieve verhalen! Het was helaas wel erg koud op de tuin en dat terwijl het de dag ervoor 200 was. Toen hebben medewerkers van ZaaiGoed een ochtendje onkruid gewied. Geen straf hoor!

De ouderen hebben met trots de creatieve resultaten tot nu toe laten zien, waaronder het stenen bloembed boek en de gedroogde bloemen uit de bloemenpers. Prachtig!

Volgende week gaan we weer verder met de Zintuigentuin en daaraan gerelateerde activiteiten. Maar vandaag hebben we mooi ons verhaal kunnen delen met heel Haarlem. Mocht u na het zien van de film met ons mee willen doen? Neemt u dan contact op met stichting ZaaiGoed, 0641866778 Erika Meershoek.