verslagje met collage Zonnetrein_Pagina_2

Dit keer begint ons uitstapje meteen bij de achterdeur! Wat een feest om vanuit Hoogduinen (het heet niet voor niets zo) via de achteruitgang meteen in de duinen te staan, een grote rijkdom! De wandeling naar het Buitencentrum is al leuk, we zien bramen, horen vogels en kiezen leuke huisjes uit om in te gaan wonen.

Vandaag, 12 juli, gaan we een tochtje maken met de zonnetrein door de duinen van Schoorl. We boffen, de zon schijnt en het is al warm als we met koffie met gebak op het terras kunnen neerstrijken. Buitencentrum Schoorlse duinen ligt een beetje verscholen in een kuil met een winkel van Staatsbosbeheer en uitspanning IJgenweis: Buitengewoon genieten!

De zonnetrein komt eraan en wordt bestuurd door Frank, een oude bekende van mw. Goed, en dat zal ze weten! Frank weet veel mooie verhalen te vertellen, ook wel een beetje ondeugend, maar daar vragen de dames dan ook om (de oudere dames!). Over het tuintje van Jan Bas, de rode bosmier, de ouderdom van bepaalde bomen, de spechten (bont en groen) en de betekenis van de tekens op de bankjes: Na een grote brand zijn deze aangebracht zodat iedereen bij calamiteiten kon doorgeven waar hij / zij zich in het gebied bevindt. We krijgen een takje heide te zien en mogen de bessen ervan proeven. Het is een prachtige rondrit door de duinen en langs het heideveld. We hebben geen tijd om te zingen, om de zoveel meter staan we stil voor meer informatie en om te kunnen genieten van wat we zien, horen en ruiken. Zo zien we 2 enorme mierenhopen van de rode bosmier, we horen vogels en we ruiken de dennengeur die zo aan (jeugd)vakanties doet denken! We beleven fijne momenten in de natuur, we genieten met en van elkaar in het hier en nu!

De lunch staat gereed bij aankomst in IJgenweis en we genieten aan een mooi gedekte tafel van verse tomatensoep, bereid tijdens ons ritje, een kroketje en een broodje, en voor sommigen een heerlijk glaasje wijn erbij. We zijn echt uit!