Heel stom; ik woon op 500 meter van Ecosol in de Werfstraat Haarlem en toch was ik er nog nooit geweest.

Dus toen ik vandaag naar de Fjord ging om de dagbesteding voor Zorgbalans vorm te geven, zijn we met z’n allen geweest! Door het Nelson Mandela parkje loop je zo naar de Werfstraat waar Ecosol is gevestigd. Meteen bij aankomst staat een groot bord voor de ingang waarop staat wat de oogst van de dag is, altijd biologisch, en wat het kost. Met een aantal courgettes onder de arm gingen we naar ‘binnen’. De tuin in dus.Met z'n allen lopen we naar Ecosol

Van Tjarda mochten we bloemen plukken voor in de bloemenpers, zodat we over een paar weken weer natuurlijk knutselmateriaal hebben. Oost Indische Kers, Zinia, Goudsbloem, prachtig allemaal! En we kregen uitleg over hoe je een gele met een groene courgette kruist…..(?). Huh? Bijtjes en bloemetjes, altijd leuk!

papaverzaadbollen tekenen

Nadat we weer terug waren in de Fjord hebben we eerst geluncht en toen de bloemen en bladeren in de pers gedaan. En vervolgens hebben we de prachtige Papaver-zaaddozen nagetekend! Zo leuk! Ware kunstwerkjes!

zaaddozen

Allemaal verschillende soorten Papaver en Klaproos!

kroegbaas

Oh, heerlijk! De dame die deze tekening heeft gemaakt is vroeger kroegbaas geweest! En dus maak je van een zaaddoos een glas met steel! Wat feestelijk en wat een mooie tekening!

maanzaad

Maanzaad!

Hieronder nog 2 laatste foto’s van eigen Fjord-dak. Alle beplanting is ‘aangeslagen’, dat is heel bijzonder al zeg ik het zelf. Zon en regen wisselen elkaar af en het terras ligt natuurlijk ook wel in de luwte. Maar naast de beplanting zitten er nu ook een Krekel en een libelle tevreden te zijn!

Libelle

Krekel