Donderdag 19 mei 2016 was een heerlijke dag, zonnig en warm! Bij aankomst in de Hortus Botanicus Alkmaar werden we welkom geheten in de grote kas met koffie en heerlijke appeltaart, gebakken door mensen ‘met een beperking’. De gids nam ons daarna mee de tuin in, een enthousiaste man met kennis van zaken. Nog tijdens zijn verhaal over de IJsvogels zagen we ze! Een paartje vloog om beurten van en naar het nest in de waterkant om hun jongen te voeren; zo mooi en zo blauw!

Eenmaal over het bruggetje zagen we mensen druk in de weer met onkruid wieden. Gelukkig waren er ook mooie onkruidjes bij die we mee mochten nemen voor in de bloemenpersen. De fleurige tuin rook heerlijk, naar brem en tijm, citroenmelisse en munt. Hier wilden de dames ook graag takjes van meenemen. Dat mocht, ondanks het plukverbod…Na de rondleiding werd meteen de groene opbrengst in de bloemenpersjes gedaan. Benieuwd wat daar over een paar weken uit tevoorschijn komt als we, als vervolg van dit inspiratie-uitstapje, gezamenlijk herbaria maken van de oogst.

De feestelijke lunch met zalm en een lekker glas wijn was een mooie afronding van een heel fijne ochtend in de Hortus Botanicus Alkmaar! Ontspannen, zonnig, vrolijk en saamhorig gingen we weer op huis aan, richting Schoorl! Met heel veel dank aan stichting PIUS!