Het Reinaldahuis, fijne samenwerkingspartner van ZaaiGoed, is goed bezig. Het is een Humanistisch huis waar, zoals dat hoort, de mens en in dit geval de bewoner, centraal staat.

Stichting ZaaiGoed werkt al enkele jaren met en voor het Reinaldahuis samen en dat bevalt ons allen zeer goed! We delen het beleid ten aanzien van onze ouderen èn van onze medewerkers. In 2015 en 2016 hebben we samen het project Groen doet Goed gedaan, een initiatief van Stichting ZaaiGoed. En dit jaar doet het Reinaldahuis, onderdeel van Zorggroep Reinalda, mee met de Zintuigentuin. Vandaag was de tweede keer dat de vrijwilligers met enkele bewoners een dagje gaan ‘Zintuigen’! Al deze bewoners wonen ‘intramuraal’, dat wil zeggen op een veilige afdeling waar ze niet zomaar vandaan kunnen; voor hun eigen veiligheid. Vandaag brachten ze een filmploeg mee voor een promotiefilm over hoe leuk het is in het Reinaldahuis. Stichting ZaaiGoed is, dat mag inmiddels duidelijk zijn, een grote fan van het Reinaldahuis. Wij bevelen dit huis van harte aan bij mensen die (mede) een besluit moeten gaan nemen om ergens te gaan wonen met ondersteuning, verpleging zelfs. Want het is een modern huis met allerlei activiteiten voor volwassen mensen. Waardig en trots is wat zij promoten: Waardig en met trots is hoe zij met hun bewoners omgaan! Hieronder enkele mooie beelden van wederom een fijne dag met de bewoners en vrijwilligers van het Reinaldahuis en onze eigen Tristan!

Jo Houniet heeft het weer reuze naar haar zin!

Altijd feest om mevrouw Jo Houniet met ons mee te hebben! Ze houd wel van een gebbetje, en wij van haar!

Bloemen in het haar

De haren van mevrouw Hermus worden altijd opgestoken of gevlochten. Met een paar bloemetjes erin gestoken is het een waar feest!

Fred met meneer Dekker

Meneer Dekker is bioloog geweest, leraar biologie. Hij genoot op de Zintuigentuin!

lunch

We hadden een zeer kleurrijke tafel met lekkere salades als lunch! Met dank aan medewerker Joke: We hebben een krop sla van je gestolen van de moestuin! Heerlijk!

Mevrouw Burggraaf

Mevrouw Burggraaf heeft het reuze naar haar zin op de Zintuigentuin! Ruiken, proeven en een mooi boeketje samenstellen!

Mooi boeketje op schoot

Mooi boeketje op schoot bij Jo Houniet…

Nou, we breien en borduren

We hebben mevrouw Kaagman even met rust gelaten toen zij werd geïnterviewd, maar hoorden haar wel vertellen over wat ze hier nou eigenlijk deed…….Breien en borduren vertelde ze! Daarmee brengt ze ons wel op een idee! Wild breien en papier borduren! Bedankt hoor, mevrouw Kaagman!

Mevrouw Kaagman heeft plezier met onze Tristan!

Mevrouw Kaagman heeft het naar haar zin met Tristan, ZaaiGoed medewerker.