Geurzakjes maken! Doe mee!

Mevrouw Truus van Dam breidt graag!

Dat doet ze met veel plezier bij Europastroom, van Zorgbalans, waar zij enkele dagen per week komt voor dagbesteding. Nu had ZaaiGoed bedacht dat, als je dan toch ‘iets’ moet breien of haken, dat je dan net zo goed geurzakjes kunt breien! Voor in de linnenkast, of om lekker in je hand te hebben als je een beetje wilt dutten….En als je dan ook nog in ieder zakje een ander kruid of specerij doet dan ruikt het ook nog allemaal anders! Dus heeft mevrouw van Dam de afgelopen week 17 geurzakjes gebreid! En die hebben we vandaag allemaal gevuld. Met kruidnagels, kaneelstokjes, tijm, rozemarijn, lavendel (uit de Zintuigentuin) en verse gember. Om maar iets te noemen.

Truus van Dam breidt 17 geurzakjes!

Mevrouw Truus van Dam breidt 17 geurzakjes!

Tijdens het dichtnaaien van de geurzakjes kreeg ik ineens een idee: hoe fijn zou het zijn als mensen die intramuraal wonen een geurzakje kunnen krijgen waarmee ze heerlijk kunnen snoezelen! Soms knerpt het een beetje, bv met laurierblaadjes, het geurt heerlijk en het heeft vaak ook een geruststellende werking, zoals lavendel. Als we nou eens met z’n allen geurzakjes gaan maken: breien / haken / naaien, maakt niet uit. En stel…dat we uiteindelijk 1000 geurzakjes hebben! Die gaan we allemaal vullen met kruiden uit de Zintuigentuin en specerijen. En die gaan we dan langs brengen, bijvoorbeeld met kleuters? Hoe leuk is dat? Want kijk eens hoe geconcentreerd de deelnemers van Europastroom bezig zijn met de geur en het gevoel van zo’n lekker zacht en warm gebreid zakje!

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het vullen van de letterbak, een typisch ZaaiGoed attribuut! Je volgt de seizoenen met lekkere en leuke vondsten. Nu komen de zaden aan de beurt en bessen. En we hebben er wat kaneelstokjes in liggen en kruidnagels. Dan ruikt het ook lekker in de ruimte. Maar vandaag hebben we deze dus gebruikt om in de geurzakjes te stoppen.

Loek en Joop samen ruiken

Ruik dan Joop, hoe lekker!

geurzakjes op de letterbak

Op de letterbak liggen de gevulde geurzakjes!

Gelukkig hebben we een enorm talent op de groep: Jo! (zie hierboven) Tijdens het vullen en dichten van de geurzakjes heeft ze ons vermaakt met haar prachtige pianospel!
En als afsluiting kregen we deze leuke snoet! Je bent geweldig Jo!

OPROEP: DOE MET ONS MEE EN MAAK OOK GEURZAKJES! BREIEN, HAKEN, NAAIEN, ALLES MAG EN ZE HOEVEN NIET GEVULD TE WORDEN, DAT DOEN WE LATER! DE MAAT MAAKT NIET UIT, MATERIAAL OOK NIET,  HET IS DE BASIS VOOR LEKKER RUIKENDE EN MET KRUIDEN EN/OF SPECERIJEN GEVULDE ZAKJES! WE BEZORGEN ZE BIJ DE ZORGINSTELLINGEN IN HEEL HAARLEM EN OMSTREKEN EN MAKEN OP DEZE MANIER SAMEN DE OUDEREN BLIJ! DOE MEE EN PLAATS JE GEURZAKJES OP FACEBOOK!