Het gaat bij stichting ZaaiGoed niet alleen over advocaatjes met slagroom!

We drinken ook wel eens een goed glas Port! Met een blokje oude kaas erbij, op een toastje en afgemaakt met een lepel chutney……ahum. Het leven kan zo goed zijn, je moet het alleen wel gewoon doen! Genieten van het moment, met elkaar. En dan verzinnen we er een heel inspirerend zintuiglijk project omheen, iedereen tevreden!

Nee hoor, zo gaat het niet! Een paar weken geleden hebben we met de bezoekers van Europastroom, Zorgbalans, zelf groene tomaten chutney gemaakt. Er stonden nog tomatenplanten in de groenbakken voor buurtcentrum ‘de Wereld’. En daar hingen vele tomaten aan, maar allemaal groen. En het zag ernaar uit dat die niet meer rood zouden worden. Ik wist dat ik ergens een mooi recept voor groene tomaten chutney had liggen. En zo gebeurde het dat we met z’n allen aan de slag gingen en een paar potten heerlijke chutney hadden. Vandaag hebben we deze goed laten smaken, met blokjes hele oude kaas, lekker pittig, en een glas Port. Oef, was was dat lekker!

Chutney maken

Alle ingrediënten in de pan voor de chutney.

Port, chutney en kaas

Het was toch al een verloren dag qua calorieën want we hadden 2 verjaardagen te vieren! Met goed gebak, dus het zoetje op de tong is ook aan bod gekomen! Maar we hebben ook hard gewerkt:

Bladeren zoeken, laten drogen, omtrekken of natekenen op een helft van een dubbelgevouwen A4 dik papier, met grove naald het blad ‘uitprikken’, uitgeprikte deel bewaren, ‘prikrand’ omzomen met festonsteek, gekleurd doorschijnend papier aan de achterkant van de uitgespaarde blad plakken en het uitgeprikte deel op de andere kant van het papier, eventueel eerst kleuren, opplakken. En hopsa, je hebt een geweldige herfstkaart te pakken! En na zoveel werk is het best wel lekker hoor, zo’n stukje kaas met……..