Goudsbloemenzalf!

We hebben zo’n enorme oogst goudsbloemen van de Zintuigentuin dat we besluiten zelf goudsbloemenzalf te maken, ofwel Calendulazalf! Best veel werk, maar lekker voor je huid!!
Eerst moeten de bloemblaadjes worden geplukt.

Eerst moeten de bloemblaadjes worden geplukt. De blaadjes moeten van de knoppen en de zaden die tegelijkertijd met de bloemen aan de stelen zitten moeten in een andere schaal, die gaan we volgend jaar weer zaaien.

Eerst gaan we de blaadjes met olijfolie au bain marie verwarmen, 25 minuten laten ‘garen’. Dan de blaadjes afgieten en uitknijpen. De blaadjes en olie zeven en uitknijpen. Dan de olie weer au bain marie verwarmen met bijenwas en cacao boter. Dan in schone potjes schenken en laten afkoelen. Je ziet het weer opstijven, mooi gezicht. En de kleur!!! Wow zo mooi oranje! Het is een wondermiddel, echt een ouderwets huis- tuin- en keukenmiddeltje!

Goed gedaan mensen! Het is gelukt!

De dreiging van regen was loos. Dus gaan we toch nog lekker naar Zonder Werken Niets. We moeten toch nog de ingemaakte bietjes naar Hein brengen. Mooi potje met etiket! We verstoppen  het op zijn tuin want hij is er zelf niet. Als hij het maar vind….

Mooie bokaal met verse bloemen op ZWN!

Het was een bijzonder fijne dag. We begonnen met dikke tranen van een deelnemer, we hebben zeer geconcentreerd met elkaar gewerkt, enkele van ons hebben een beauty clinic van Carla gekregen in de toiletten van OG (ging over de nieuwste lippenstift), we hebben gezongen (luidkeels) en er is gedirigeerd en gewalst! We gingen allemaal zeer voldaan en met een blij gezicht weer naar huis: moe maar voldaan! Tot de volgende keer!