Wat gaat de tijd toch snel, vandaag hebben we alweer ons laatste uitstapje beleefd met de ouderen uit het Reinaldahuis!

herfst! Kastanjes!

Brigitte had een prachtige tafel gemaakt, met rozenbottels en kardinaalsmuts in een paar mooie vaasjes! Zo’n fijn welkom! Kornelle had meegeholpen om alles mooi neer te zetten en er een warm welkom van te maken. Er kwamen nog kastanjes bij, wilde en tamme, en eikels. De stemming zat er dus meteen al in! Of kwam dat door de pruimen- en appelvlaai? Hoe dan ook, het begon goed!

Herfsttafel

Wel jammer dat het toen begon met motregenen. Hoewel, dat blijkt ineens ook een hele fijne zintuiglijke ervaring te zijn! Dat is dus heel grappig, dat je denkt dat mensen dat vervelend vinden, maar als je niet vaak meer buiten komt, dan is een lichte nevel op je huid juist heerlijk! En dus hebben we een picknick klaar gemaakt en zijn we naar Zonder Werken Niets gegaan. En daar hebben we allemaal genoten van de beplanting die nog steeds kleurrijk is. Klaas Wink was helemaal op dreef, als altijd zodra hij de tuin in loopt, en liet ons allemaal alles ruiken. Wat een kanjer!

Klaas Wink heeft nog steeds een moestuin in Rotterdam. Zijn zoon neemt hem af en toe mee naar deze tuin. Hij bloeit helemaal op zodra je met hem naar buiten gaat, zo fijn! Hij weet er ook best nog veel vanaf en verteld er vol vuur over. Kornelle is bij ZaaiGoed gekomen om onderzoek te doen naar het vergroten van welzijn bij ouderen, door middel van groen. Zij gaat dat onderzoeken. Kornelle Rumpff is vierde jaars student aan de opleiding Artemis, Styling. We zijn heel blij met haar en zo te zien werd Kornelle ook heel blij van de deelnemers vandaag!

In de middag hebben we mooie kunstwerkjes gemaakt met echte bloemen, gedroogd uit de bloemenpers, en zelf getekend gecombineerd met uitgeknipte bloemen. Uit tijdschrift bijvoorbeeld en in dit geval van een stukje prachtig inpakpapier. De combinatie maakt het heel speels en iedereen kan het! Het lukt altijd! Er is zelfs een 2d werk uitgekomen, hoe fraai is dat?! Heeft het advocaatje met slagroom hier een rol in gehad??? En we hebben er natuurlijk eentje voor Bets gemaakt! Bets is ‘onze’ (van Reinaldahuis, maar ZaaiGoed heeft haar ‘geadopteerd!)) trouwe en fantastische vrijwilliger van 89 jaar jong! Echt jong want ze heeft een geweldige conditie doordat zij nog iedere week ‘beweging’ geeft in het Reinaldahuis, als voormalige gymjuf. En daardoor is ze gewoon jong gebleven. Haar skiny jeans doet het ook nog goed, by the way! Maar Bets is dus gevallen en dat vinden we niet zo leuk. Bets, we hopen dat je goede conditie ervoor zorgt dat je snel weer op de been bent, er is een mooie tekening naar je onderweg! Beterschap van ons allemaal!!!!

Op bovenstaande foto’s laten we zaden van de lelie’s voelen en bewonderen we paddenstoelen. Echt herfst, zo mooi allemaal!