Elly Kossen 90 jaar! Ze glundert bij het zien van de taart!

Hoera, vrijdag 30 juni wordt Elly Kossen 90 jaar!

En dat willen we vandaag alvast graag met haar vieren! Vandaag is de laatste woensdag voor haar verjaardag en dus maken we er vandaag een feestje van. Want we vinden het wel een hele prestatie, 90 worden in zo’n goede conditie. En we gunnen Elly een mooie dag te midden van de mensen waar ze graag bij is. Dus heeft Stichting ZaaiGoed een prachtige taart speciaal voor Elly laten maken, bij Taarten van Vresia. Een echte bloementaart met mooie smaken; lemon curt, limoncellow (!), marsepein……

taart aansnijden

Iedereen heeft genoten van de prachtige kleuren en de intense smaken. We komen tenslotte bij elkaar voor de Zintuigentuin, dus dan spreken we alle zintuigen ook aan! Als klap op de vuurpijl kwam ook Liselore nog bij ons langs voor de TheeCeremonie. We hebben een heuse TheeCeremonie gedaan, dat wil zeggen, Liselore heeft ons alle verschillende fasen laten zien, ruiken, voelen en proeven. Cilinders die we eerder al hadden gemaakt waren nu geglazuurd en werden nu gebruikt om de handen te verwarmen en de geur van de thee optimaal te ruiken. Vervolgens hebben we allemaal 4 flushes genipt. Zo mooi!!! Iedereen was heel geconcentreerd en probeerde echt de verschillen te proeven en ruiken. De cilinders voelden ook heel lekker aan: Die met kleiglazuur van de Zintuigentuin waren heel ruw en een beetje grijs, erg fraai, en die zonder kleiglazuur waren super glad. Maar wel met deukjes en gaatjes erin van de takjes en zaden die we op de Zintuigentuin hadden verzameld. Door deze in de klei te drukken ontstaat een soort subtiele gatenkaas, in de woorden van Liselore zoals de hersenen van mensen met Alzheimer. De symboliek ontgaat ons niet, het is een mooi en ontroerend kunstproject.

Thee cilinder met takjes en zaden erin gedrukt

We smeren boterhammen en pakken de croissantjes in met OG-Made aardbeien- en kersenjam! Sap mee en naar Zonder Werken Niets, een volkstuinvereniging bij Onze Gezellen om de hoek. Deze is net even dichterbij dan de Zintuigentuin zodat we misschien nog net voor de bui weer terug zijn! Dichterbij, maar met meer loopmogelijkheid, en omdat de volkstuintjes nu op haar mooist zijn, zien we het hele complex en lunchen we in de tuinstoelen voor de kantine. Nou, zo moe zijn we toch ook weer niet, want als we weer bij OG zijn, gaan meteen na de thee de voetjes van de vloer! Haha, Was het feest of niet, Elly?!

Ook Fanny wil bij de jarige Jet zitten!

Fanny en Elly, altijd even knuffelen!