Hoe is het mogelijk: Sinds 1 februari 2017, de dag dat we begonnen met de Zintuigentuin te bezoeken is het niet zulk slecht weer geweest.

Dit is de eerste dag dat we niet naar de Zintuigentuin kunnen en willen gaan. Het is nat en koud en het stormt ook nog eens. Wel raar dat het in februari en maart mooi weer was en nu, 7 juni, zo slecht. Het is goed voor de plantjes, zeggen we maar tegen elkaar.Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag, heeft ZaaiGoed nog wat eenjarige plantjes tussen de vaste planten gezet om wat meer ‘body’ te krijgen. Het is tenslotte het eerste jaar Zintuigentuin. Hopelijk staat alles er nog komende woensdag en zijn ze niet weggewaaid… We zijn voor de nieuwe plantjes dus ook wel een klein beetje blij met al die regen van de afgelopen dagen!

Herbarium schilderij van AnnekeHerbarium schilderij van EllyHerbarium schilderij van Erika

Herbarium schilderij van JokeHerbarium schilderij van Claude

Herbarium schilderij van Carla

Herbarium schilderij van An en Ria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen weken hebben we steeds bladeren en bloemen gedroogd waardoor we nu een mooie grote verzameling gedroogd materiaal hebben voor schilderijtjes met herbaria, zeg maar. Eerst gaan we de bloemenpersjes los maken en de kartonnen bladen los halen. Altijd spannend wat eruit komt, is het gelukt? Prachtig materiaal! Zelfs de wat grovere zaden en zaaddoosjes zijn plat en gaaf! Erg fijn!

Herbarium schilderij van Tristan

We zoeken allemaal een mooi vel papier uit, de een gekleurd, de ander wit en maken ons eigen schilderij. Ook leuk; Anneke en Ria delen een vel en maken een gezamenlijk schilderij. Fascinerend dat je allemaal met hetzelfde materiaal werkt en met dezelfde inspiratievoorbeelden en dat je dan 8 totaal verschillende werkstukken krijgt…… We bewonderen elkaars werk, het een nog mooier dan het ander!

Tijdens de koffie en later die middag met ons advocaatje in de hand beluisteren we een fantastische cd, ‘VASALIS’, een muzikaal project van Janne Schra & Noordpool Orkest. Van de gedichten van Vasalis zijn liedjes gemaakt en op een cd gezet. Zo mooi, werkelijk geweldig! Joke leest enkele gedichten voor en we luisteren daarna met elkaar naar het betreffend gedicht in muziekvorm. Iedereen geniet ervan! Zou het niet leuk zijn een keer met elkaar naar hun concert te gaan….hhhhmmmmm, dat gaat ZaaiGoed eens even uitzoeken, of dat kan! Wordt vervolgd!

De cd VASALIS met Janne Schra & Noordpool Orkest