verslagje-met-collage-zee-schilderen-nav-kwallen-mischa-hulshof

Naar aanleiding van ons spannende uitstapje naar de ‘kwallen’,  met als eindresultaat een ‘kwallenboom’,  dachten we dat het mooi zou zijn de kwallen te laten zwemmen. Ze ogen nu zo verdwaalt….op het droge….Dus zijn we aan de slag gegaan met schilders doekjes en verf! In 8 verschillende paneeltjes hebben we een zee gemaakt. Op ieders zo originele wijze: MOOI!!!

“Welke kleuren zie je als je naar de zee kijkt?” Op die vraag kwamen de volgende kleuren naar boven: blauw, grijs, geel, oranje, groen. Een fantastisch kleurenpalet om mee aan de gang te gaan. Bij de een hadden we te maken met een kalme zee, oranje van hoek naar hoek. Bij de volgende zagen we enkel een golf die er duidelijk bovenuit sprong! We zagen zeeën die niet goed wisten welke kant ze op wilden en zeeën die heel wat hadden meegemaakt, kris-kras door de jaren heen. Allemaal mooie zeeën, eerst als los (strand-)zand maar die, eenmaal als groep aan de muur bevestigd, toch echt een eenheid werden. Een gezamenlijke zee voor de prachtige kwallen die we een week eerder met elkaar hadden gemaakt bij Mischa Hulshof! Net als hij kunnen wij nu ook onze sprookjes tot leven wekken.

Met de zee hebben we een serie Groen doet Goed afgesloten. Een serie uitstapjes met daaraan gekoppelde creatieve activiteiten. Ik had niet verwacht dat de deelnemers zo ‘out of the box’ en enthousiast in alles wat werd aangeboden mee zouden gaan. Het heeft mij enorm positief verrast en doen inzien dat de lat echt nog hoog mag worden gelegd. Of een deelnemer mee doet hangt af van het verhaal wat je meebrengt, een sprookje desnoods, waar je zelf wel in moet geloven. Want dan kan je iedereen meenemen in jouw stroom van ideeën en plezier. Ontdek wat ouderen nog wel kunnen en waar ze duidelijk plezier aan beleven door af te stappen van de gebaande paden en het beste uit elkaar en jezelf te halen. Want echt: Er zijn nu geen restricties meer, onze deelnemers kunnen alles aan!