collage-kwallen-mischa-hulshof

Dit was een heel spannend uitje om te organiseren! Want naar een Floral Designer gaan voor een activiteit ligt met onze doelgroep niet voor de hand.  Mischa Hulshof is een jonge inspirerende kunstenaar die in een grote kas sprookjes tot leven wekt. Maar of die sprookjes in goede aarde zouden vallen, dat was de vraag. Nou, bij aankomst was het nog erg onwennig, in een moderne setting met vreemde, ondefinieerbare creaties… Maar eenmaal aan de koffie en met de zee egels en epifyten in zicht raakte iedereen geïnteresseerd en geïnspireerd! Uiteindelijk werd dit het allerleukste Groen doet Goed uitje ooit! Ik had niet verwacht dat de deelnemers zo ‘out of the box’ zouden gaan. Er zijn nu geen restricties meer. Onze deelnemers kunnen alles aan.

We hebben kwallen gemaakt van lege zee egels en een epifyt, een plantje dat van vocht leeft, zonder aarde. Iedereen mocht er meerdere maken, groot en klein. En die werden aan een tak gebonden zodat ze lijken te zweven, als kwallen in de zee. Wat bijzonder! En wat verslavend, we konden niet meer ophouden! De verrassing werd nog groter toen de lunch bleek te bestaan uit een enorme schotel met allerlei verse vis: zalm, haring, Hollandse garnalen, paling, makreel, vissalades, tonijn en surimi. Met zachte witte broodjes erbij en natuurlijk een heerlijk glas witte wijn! Iedereen genoot! Mevrouw Slot vertelde dat ze zeker 10 jaar niet zo lekker had gegeten en zelfs Jos at voor het eerst met veel smaak een harinkje!

Gezeten in de kas, aan een lange houten tafel, op krukjes en rotan stoelen, eerst onwennig, steeds meer op het gemak en uiteindelijk helemaal blij, hebben we prachtige kwallen gemaakt, met en om elkaar gelachen, verse vis en frisse wijn geproefd en gevoeld aan de zee egels. We hebben laten zien (aan onszelf?) wat we kunnen en dat is veel.

De nicht van mw. Holweg liep onverwachts de kas in en was verbaasd wat ze aantrof. Haar tante die kwallen maakte met een jonge Floral Designer, en die genoot van de activiteit en de anderen! Geweldig! Ze staan samen op de foto, met een kwal natuurlijk!