Spring is in the air!

Guus

Dit is Guus, de mini ruwhaar teckel van Elly Zomerdijk, zorgmanager van Westervenne Heiloo. Guus is hier 8 weken oud, een lentepup! Welkom Guus!

Dieren zijn, net als planten van grote waarde voor ouderen…… Wanneer we bij stichting ZaaiGoed onze hondjes meenemen voel je de ontspanning binnenstromen. Aaien, praten tegen de dieren en ze verwennen met een snoepje, dat is zo geruststellend en ontspannend. Tenzij mensen allergisch zijn is het bijna een basisconditie voor een fijne dag bij dagbesteding of in een zorginstelling. Daar kan geen elektrisch zeehondje tegenop!

Hoe staat het met de Zonnebloem-wedstrijd? Even meten. Dat wordt een nek-aan-nek-race! Tip: zorg dat er altijd water in de schotel staat. Dat geldt voor alle zaailingen die binnen worden opgekweekt. Geef geen water op de aarde maar in de schotel. Voorkom dat de schotel droog komt te staan.

De smaaksensatie deze week was eigenlijk een herhaling omdat ik het niet goed had onthouden: bezoeker Ton lust geen vis behalve een harinkje met uitjes. Ik had onthouden dat Ton alle vis lekker vind behalve…..Dus deze week was de smaaksensatie haring met een uitje! Er is van gesmuld! Waar smaakt het naar, wat proef je? Daar kwamen we niet helemaal uit. Was het zilt? Zout? Het smaakte naar haring zonder daar een specifieke smaakbeleving aan te kunnen hangen. Tip 2:  organiseer zelf een smaaksensatie waarvan je denkt te weten dat het heel duidelijk is wat mensen proeven en een waarvan het lastig benoemen is. Een leuke bezigheid waarvoor concentratie nodig is maar waardoor je ook veel plezier kan hebben!

buiten kijken hoe het ermee staat

Tip 3: Deze is een beetje overbodig want dat doen jullie natuurlijk al, maar ga lekker de tuin in als het weer het even toelaat. Het is zo leuk om gezamenlijk te kijken wat er allemaal opkomt en hoe snel het vanaf nu zal gaan! De bollen komen op en ik zag al vaste planten voorzichtig boven de aarde uit piepen. En waar ik ook blij mee ben is dat de klimmers bij de pergola allemaal goed de winter zijn doorgekomen! Dat wordt een feest om daar te zitten, met een groen afdak en zicht op aan de ene kant het eetbaar groen en aan de andere kant het kleur, geur en tastgroen!