Locaties

ZaaiGoed deelnemers voor het tuinhuis op de Zintuigentuin in Haarlem Noord-2

Dementie-vriendelijke activiteiten

Stichting ZaaiGoed is een organisatie die zich inzet voor mensen met een haperend brein en hun mantelzorgers. Zij biedt dagbesteding, ondersteuning, advies en informatie aan mensen die te maken hebben met cognitieve uitdagingen. Voor deze specifieke doelgroep werkt een Zintuigentuin die rijk is aan geur, textuur, smaak en geluid of stilte uitermate louterend. Alle zintuigen, worden op de tuin geprikkeld en gestreeld. 

De Zintuigentuin is eigenlijk in elk seizoen interessant en mooi en er zijn altijd dingen te doen of te ontdekken. De medewerkers en vrijwilligers van ZaaiGoed merken dat de ouderen met een haperend brein het fantastisch vinden op de Zintuigentuin. Hier geldt namelijk niet dat je een beperking hebt, maar dat je nog kunt genieten en daar is de Zintuigentuin op ingericht.

Contact

Het met elkaar delen van de waarnemingen, herinneringen en verhalen die door de Zintuigentuin worden opgeroepen kan enorm goed doen. Tegelijkertijd hoeft er niets en het kan dan ook zomaar voorkomen dat er iemand lekker ligt te slapen in het zonnetje, een kruiswoordpuzzel zit te doen of een eindje het terrein oploopt. 

Activiteiten

Daarnaast organiseren dementie-vriendelijke activiteiten voor mensen met een haperend brein, zoals tuinieren, bewegen en creatieve workshops. 

Alle locaties zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zodat ook mensen met een beperking kunnen deelnemen aan de activiteiten. De groene omgeving draagt bij aan de ontspanning en het welzijn van de deelnemers.

2 locaties voor dagbesteding in Haarlem

Er zijn 2 locaties voor dagbesteding met buitenruimte en tuin waar men kan VOELEN, RUIKEN, KIJKEN, PROEVEN EN……..LUISTEREN! Een groenproject en een locatie waar we op de donderdag creatieve activiteiten organiseren.