Ik had het niet meteen door, maar nu ik weet waarom alle OntmoetingsCentra van Zorgbalans …stroom heten, Europastroom, Spaarnestroom etc, vind ik deze benaming geweldig gekozen en geheel passend bij de organisatie!

We pinnen onszelf niet vast op een vast programma, maar bewegen met de wens van de bezoekers mee: wij gaan met de stroom mee! We staan in dienst van de bezoekers / deelnemers (mensen met (beginnende) dementie) dus we peilen bij binnenkomst waar de bezoekers behoefte aan hebben en waar ze die dag blij van kunnen worden. Daar gaan we mee aan de slag. Het lijkt wel of het over ZaaiGoed gaat, maar ik heb het dus over Zorgbalans! Wat ben ik blij dat ZaaiGoed en Zorgbalans elkaar gevonden hebben!

Bosui en prei gezaaid in de bak

De vorige keer dat we bij Europastroom hebben gewerkt hebben we de bestaande bloembak die buiten voor de ingang staat gevuld met goede aarde en enkele plantjes: Tomaten, courgette, sla…En hoewel het best warm en droog is geweest staat alles er supergoed bij! Dus hebben we vandaag wederom gezaaid! Bosui, bietjes en prei. Lekker hoor!

Tiny schrijft naambordjes

Afgelopen weekend hebben we zogenaamde scheermessen gejut op het strand. En die komen nu mooi van pas: als naambordjes! Met een watervaste stift worden de verschillende namen op de schelpen geschreven.

zaaien

Naast de buitenbak hebben we ook nog een tray met kleine zaaibakjes staan die we vullen met allerhande kruiden. Basilicum, koriander, dille, noem maar op. Dille is in dit geval wel een goeie, want alle bezoekers van Europastroom zijn gek op ‘zuur’! En waarmee kun je het azijn waarin je de augurkjes of komkommer ‘legt’ heerlijk op smaak brengen? Dille! Als het dan ook nog eens van eigen bodem is, dan wordt het helemaal smullen!

Alle gezaaide kruiden op een rij

De bakjes staan nu op een natmat, zo kun je een weekend overslaan met water geven, wel zo handig! Moeten we wel nog even water geven! Dank je Tiny!

Tiny geeft water

Huiswerk voor Zorgbalans: De buitenbak water geven met de gieter, de binnenbakjes met zaailingen water geven met de plastic flesjes met broes erop! Buiten mag ook af en toe de koffiedrab op de aarde. Dat is een goede bemester en het schrikt de katten af.

Huiswerk voor ZaaiGoed: Voedingsstof meenemen voor moestuin en voorbereiden zuur maken! Can’t wait!