Het Nubenik* Lenteboek kost € 24,50 (incl. 6% btw),
inclusief verzendkosten binnen Nederland.
ISBN 9789082363906; BESTEL HIER

Het Nubenik* Lenteboek is een volwassen prentenboek voor mensen met dementie.

Het boek biedt een handreiking aan partners, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en activiteitenbegeleiders om soepel met hen in contact te komen. Met behulp van eenvoudige, kleurrijke en herkenbare prenten die verwijzen naar heel alledaagse belevenissen brengt dit boek een gesprek op gang. De aandacht die er op zo’n moment is voor iemand, daar draait het om: Nu ben ik aan de beurt, er is aandacht voor mij! 

Het Nubenik* Lenteboek heeft een kant met beeldverhaal met ‘hints’ voor het stellen van vragen. De andere kant heeft doe-suggesties met sprekende voorbeelden naar aanleiding van de verhaalkant, bijvoorbeeld voor het maken van een lekkere lentesoep.

 

Voor elk wat wils

De praktische handreikingen zijn niet meer dan een basis voor wat mogelijk is met het Nubenik* Lenteboek. Iedereen kan een soepele start maken met het boek. Eenmaal gewend aan de uitvoering kun je het gebruik steeds verder uitbreiden, bijvoorbeeld door extra op de zintuigen te letten, met smaken, geuren, kleuren en geluiden.
Bij het bereiden van de soep kunt u extra aandacht schenken aan de afzonderlijke ingrediënten. Laat de gember rondgaan of het maggiekruid, om te ruiken en te proeven. Bij het bloemschikken kan kleur centraal staan. ‘Waar komt u nog meer het geel van de narcissen tegen? Wat is uw lievelingskleur?’ Door tijdens de activiteit met elkaar in gesprek te gaan, wordt het een fijn en ontspannen samenzijn.