We gaan papier maken! Altijd fijn en lekker smerig! Ha! Bovendien krijgen we bezoek: Mick Flieringa van Zorgbalans Velserbroek is erg nieuwsgierig naar de Zintuigentuin en heeft snode plannetjes voor haar eigen OntmoetingsCentrum groep!

Mick Flieringa van Zorgbalans Velserbroek op bezoek bij Stichting ZaaiGoed!

Mick Flieringa valt letterlijk met haar neus in de boter tijdens het smeren van de broodjes voor op de Zintuigentuin!

Maar eerst moet de papierpulp nog worden gemaakt, anders kunnen we vanmiddag niet aan de slag…..lekker vies zo'n papje van papierpulp

We gaan naar de Zintuigentuin waar we bloemen en mooie bladeren gaan plukken om bij de papierpulp te doen. Dit wordt met een mixer tot fijner pulp vermalen en dan gaat dit op roosters zodat het vocht er weer uit kan. Daar kunnen dan weer de verzamelde bloemen en bladeren op gelegd worden en dan wordt alles een paar weken stevig aangedrukt! Als het droog en iets platter is geworden halen we alles eruit en gaan we er verder mee aan de slag. Het idee is om er vervolgens op te gaan borduren…..Maar dan moet het wel eerst lukken met het drogen en pletten!

Elly pureert de papierpulp fijner

Elly pureert de papierpulp fijner…..

Bloemen en bladeren verzamelen voor het papier

Bloemen en bladeren verzamelen voor het papier…

Bloemenpapier!

Oh, deze is mooi geworden! Papaver en roos…

Bloemenpapier!

En deze is juist heel subtiel geworden met verveine en lavendel! Dat beloofd wat!

Het was een heel drukke, maar fijne dag. De zon scheen uitbundig, we zijn heel actief bezig geweest, ook lekker vies met de handen in de bak met papierpulp! en we hebben mooie gesprekken gehad over seksualiteit: toen en nu. Als je zo in de beschutting zit van de houten bank met de parasols erom- en overheen, met elkaar, zo vertrouwd, dan is het fijn om het met elkaar over de waardevolle dingen in het leven te hebben. Zonder schroom. Zonder angst. Maar wel op gelijkwaardig niveau, als gelijken onder elkaar. En met een leuke grap af en toe natuurlijk, zoals Joke die dan heerlijk ineens; “Gods wateren over Gods akker” roept, als we het over de rol van meneer pastoor in vroeger dagen hebben! Want onze deelnemers zijn allemaal van de generatie vóór de anti-conceptie. Maar wel ook erg verliefd konden zijn. Fijn dat jullie ons, Carla, Joke, Tristan en Erika, zo vertrouwen dat zelfs zgn. ‘lastige’ onderwerpen bespreekbaar zijn!