In 1 dag van een rommelterras naar een paradijsje!

Dick met de oude bak

Er moest even wat voor gedaan worden, maar toen hadden we ook wat! Het terras op de eerste verdieping van wijkcentrum De Fjord heeft potentie….Maar vanmorgen was het nog een rommelig geheel met losse kleine bakken in een prachtige houten plantenbak. Dus, met vereende krachten hebben we alles uit elkaar gehaald, ‘oude troep, weg gehaald en hebben Dick en ik eerst het anti-worteldoek in de grote houten plantenbak geniet. Met dank aan Jacco Regtop! Vervolgens zijn we naar DEKA tuinen getogen om plantjes uit te zoeken.

Rita en Dick met plantjes in de weer

Biologische moestuinaarde, biologisch geteelde aardbeitjes, een snack-paprika-plant en roze geraniums die Rita heeft uitgekozen.

Wie wordt hier niet blij van?

En met een volgeladen wagen, zingend ‘ik heb m’n wagen volgeladen”, gingen we weer naar Spaarnestroom van Zorgbalans om de plantenbak met de aarde te vullen en de eerste planten erin te zetten.

Pascal en Thea vullen de balkonbakken met de nieuwe aanwinsten!

Wat is het toch een feest dit te mogen doen met de ouderen! Iedereen wordt blij van plantjes uitzoeken. Ook al houden mensen niet zo van tuinieren, als het gezamenlijk gebeurt is het een ander verhaal. En als het gedaan is, is iedereen blij en vrolijk! Als je dan ook nog eens vertelt wat ermee gedaan kan worden; munt voor de thee, maggie in de soep, oost indische kers in de sla en een zoete paprika om te snacken, is iedereen meteen echt enthousiast!

Thea met de tonkinstokken

Oeps, de tonkinstokken zijn te kort! Met Thea maar weer de auto in en deze bij Primavera gehaald, net als de biologische kruiden, bosuitjes en nog een zak aarde. Ruimtelijk inzicht is niet mijn sterkste punt! Meteen een goed excuus om wat van die idioot vrolijke zomerplantjes te halen!! Thea heeft prachtige zomerbloeiers uitgezocht, als dat eenmaal explodeert hebben we vuurwerk!

Zie hier het resultaat van een dagje hard werken: Een waar paradijsje waar we echt TROTS op zijn!

Wat een mooi resultaat

Fleurige balkonbakken met uitzicht op het Nelson Mandelapark

Huiswerk: Flink water blijven geven!