Voor het kunstproject TheeCeremonie wilden we achter ieders voorkeur komen qua smaak, geur, kleur en gevoel.

genieten van de geuren en kleuren

Vandaag was daarvoor een uitgelezen dag! Mooi weer, niet te warm en een werkelijk fantastisch bloeiende en dus geurende en kleurende Zintuigentuin! Eerst hebben we een ronde door de tuin gemaakt en geschikte theekruiden geplukt. Het is grappig dat Anita Boerboom zeer slechtziend is en daardoor des te beter ruikt en kan proeven. Zij kan ons juist beter vertellen wat ze ruikt! Anita koos voor munt!

We hadden thee van munt, verveine, rozenbottel, oregano, peterselie en bronzen venkel! Dat laatste ruikt en smaakt of je een kop anijsdrank drinkt, heel bijzonder!

De goudsbloemen waren wel heel erg mooi en uiteindelijk ook heel zacht van smaak. We hebben meteen alle oude uitgebloeide knoppen geplukt en de oronje blaadjes verzameld. De zaden laten we drogen en kunnen we volgend jaar weer zaaien en van de bloemblaadjes maken we volgende week lekkere handcrème!

favoriete kleuren van Anneke zijn gelen

Anneke Hoogeland heeft een heel sterke voorkeur voor bijna alle tinten geel. Zonnig. Zij is ook de meest serieuze tester van ons allen, hoewel Elly Kossen ook fijn meedoet. Elly vind de venkel en verveine lekker. Zeker nadat we hebben verteld dat heel Frankrijk verveine thee drinkt in de hete zomers! Iedereen vind de salie niet lekker als thee, muf, behalve Dennis en ik. Hij ruikt misschien een beetje muf, maar smaakt juist verrassend fris. Lamsoor vind iedereen teddyberenfijn, zo zacht om te voelen! De distels waren vreemd, de kaardenbollen wel weer erg prikkel. Lamsoor was het helemaal! En wat betreft kleur: Elly houd het meest van orchilla. Een paars / lila / rozerood. Mooi. Warm. Anita gaat voor rood en Anneke dus voor geel.

Fijn dagje was het. Echt een fijn dagje! Wordt vervolgd!