MoesMobiel in zorgcentrum Reinaldahuis

In Parkwijk, een multiculturele Haarlemse wijk, zijn in 2012 in samenspel met bewoners, ondernemers, wijkorganisaties, zorgcentrum Reinaldahuis en corporatie Pré Wonen een tweetal ‘buitenkamers’ met smaakvol groen aangelegd. Met als doel op speelse wijze de verbondenheid van de bewoners met elkaar, hun eten en leefomgeving gevoelsmatig en ruimtelijk dichterbij te brengen. En het daarmee voor mens en milieu gezonder te maken. In het blogboek doet Erika Meershoek verslag van het eerste groeiseizoen van MoesMobiel Parkwijk. Het met jong en oud aanleggen, zaaien, opkweken, oogsten en al doende leren en genieten.

Heeft u interesse in dit project en wilt u zelf een MoesMobiel?

Met de publicatie van het MoesMobiel-blogboek laten we zien wat de mogelijkheden zijn voor ouderen en mensen met lichte dementie in buurtprojecten. MoesMobiel Parkwijk Haarlem is een eetbaar-groenproject vanuit de buurtbewoners in samenwerking met een basisschool en een zorgcentrum. Maatwerk is hierbij de basis voor een geslaagd project; MoesMobiel is in 2012 door Kern met Pit / KNHM uitgeroepen tot beste leefbaarheidsproject van Nederland!

Plezier, het gevoel ertoe te doen en de mix jong / oud / cultuur zijn de dragers van dit project. Ouderen, al dan niet met dementie genieten zichtbaar van de ontmoetingen op de moestuin en het gezamenlijk bereiden en eten van de maaltijd met aardappeltjes van eigen oogst!

Heeft u interesse in een MoesMobiel-project voor uw buurt? Een project waarbij alle ruimte is voor mensen met dementie en ouderen? Of wilt u een moestuin op maat voor mensen met dementie in uw zorgcentrum / verpleeghuis? Inclusief binnenprogramma dat de continuïteit van het project waarborgt? Neemt u dan contact op met Erika Meershoek om te praten over trainingen en/of een projectplan, -voorstel. Geheel op maat en uitgaande van wat wel kan!