Ook het Reinaldahuis is betrokken bij de Zintuigentuin! Vandaag, maandag 22 mei 2017 zijn 6 bewoners van het Reinaldahuis met enkele vrijwilligers naar Onze Gezellen gekomen om vervolgens, na de koffie met zelfgebakken cake door Annemarie, naar de Zintuigentuin te gaan. Een prachtig moment want ook enkele ouderen met dementie en visuele beperking kwamen mee. 

Ook Reinaldahuis betrokken bij de Zintuigentuin!

Dat de Zintuigentuin een uitermate geschikte locatie is voor mensen met visuele beperking, wisten we al, maar dat er zo van genoten zou worden maakt ons nog steeds enorm blij!

Mevrouw van Huis geniet met volle teugen!

Met zijn allen rondom de verhoogde bakken, onkruid trekken, ruiken, voelen en proeven, zo gezellig! Het was dan ook stralend weer, dat maakt het helemaal feestelijk! De Zintuigentuin staat er prachtig bij, alles groeit en bloeit. We zijn vandaag niet aan creatieve activiteiten toegekomen want de warmte was iedereen in de benen gezakt……Wel heerlijk geluncht met elkaar en veel, heel veel gezongen!

allemaal genieten rondom de verhoogde bakken

De vrijwilligers van Reinalda en ZaaiGoed merken dat de ouderen met dementie en visuele beperking het fantastisch vinden op de Zintuigentuin. Hier geldt namelijk niet dat je een beperking hebt, maar dat je nog kunt genieten. ZaaiGoed werkt graag 1 op 1, dus 6 begeleiders op 6 deelnemers; de ouderen. Alle aandacht gaat uit naar de deelnemers, daar nemen we alle tijd voor. En dat merkt iedereen natuurlijk! We spreken de zintuigen aan, naast de visuele natuurlijk, omdat we vandaag wederom ouderen met visuele beperking op bezoek hadden. Maar dan blijft er nog heel veel over om wel van te kunnen genieten, daar is de Zintuigentuin op ingericht.