Woensdag 19 juli heeft Rotaract Haarlem, met dank aan Imbema , een geweldige stranddag georganiseerd voor de ouderen die normaal gesproken iedere woensdag naar de ZaaiGoed Zintuigentuin gaan!

Het zal ongeveer maart 2017 zijn geweest dat de eerste wens in de ZaaiGoed Zintuigentuin Wensboom werd gehangen. Deze wens kwam van de ouderen die iedere woensdag naar de ZaaiGoed Zintuigentuin gaan. Deze wens was: Een dagje naar het strand en daar een visje eten. Rotaract Haarlem ging ermee aan de slag!

dagje naar het strand en daar een visje eten

Vandaag was het zover! De dag begon met koffie en aardbeientaart. En met een beetje zenuwen, want we gingen tenslotte een dagje naar zee! Wijk aan Zee! Chauffeur Ton Thoolen kwam ons om 11.00 uur met een busje van het Rode Kruis ophalen bij Onze Gezellen, waar we iedere woensdag bij elkaar komen om vandaar uit naar de Zintuigentuin te gaan. Inmiddels waren ook de jongeren van Rotaract Haarlem aangekomen voor de koffie met taart. Hup, iedereen de bus in, ook hulphond Fanny (samen met cocker spaniël Dodo voor de gezelligheid), tas met zonnehoeden, zonnebrandcrème, water, tissues, kortom, wat je zoal mee naar het strand neemt.

Eenmaal bij Wijk aan Zee werden we zeer vriendelijk welkom geheten door Nienke Viersen van Beachclub Oost 3 . Een echte aanrader voor een heerlijke onbezorgde dag waar je echt verwend wordt: ook hier wordt in mogelijkheden gedacht! Er bleek voor ons een deel van het terras gereserveerd te zijn, wat fijn! Eerst allemaal de schoenen uit en hup, naar de zee. Oh, wat is dat toch fijn, om weer pootje te baden! Zo lang geleden dat de ouderen dat hadden gedaan en wat voelt het toch lekker; zand tussen je tenen, koud water om je kuiten. En wat leuk om de honden zo te zien genieten, springen in zee, zwemmen, duiken. En al die kleine kindjes die zandkastelen bouwen die dan weer worden weggespoeld door de aanrollende zee. We hebben heerlijk een stukje gewandeld met de voeten in zee. Voor de mensen die wat minder goed ter been waren werden stoelen aan de waterkant neergezet. Hoed op, zonnebril op, lekker kijken en maar genieten.

Genieten met Rotaract Haarlem

Aan 2 grote tafels werd vervolgens de lunch geserveerd, vis, frietjes en sla. Met een glaasje wijn erbij natuurlijk, we zijn tenslotte uit. Met 18 personen en 2 honden in een strandtent in Wijk aan Zee en dan zoveel plezier hebben met elkaar en de omgeving; mens, wat doet dat goed!

Met Rotaract Haarlem op het strand van Wijk aan Zee

We willen Jenna Escano, Jonathan Eijsenring , Jorn Blanker, Johannes van Roijen, Kimberley Leppink, Koen Minnema, Rikkert Pichel en Kim Aukema van Rotaract en Robert Bloemers van Imbema heel hartelijk danken voor een fantastische dag op het strand! We hebben allemaal genoten en zijn trots dat we jullie aftrap mochten zijn voor jullie act’s!