Buurtcafé voor mantelzorgers

Graag delen wij dit initiatief van tandemmantelzorg.nl

Kom op verhaal en ontmoet andere mantelzorgers in het buurtcafe.

Buurtcafé voor mantelzorgers
Haarlem Ontmoet

Haarlem Ontmoet

Haarlem Ontmoet is een website met betaalbare en leuke activiteiten in Haarlem voor iedereen

Ontdek onze projecten en workshops op ‘Haarlem Ontmoet’. De website is gericht op de gemeenschap en de omgeving.

Ben jij ook Mantelzorger?

In ons werk komen we veel mantelzorgers tegen en we krijgen hier regelmatig vragen over. Want of u nu voor een partner, ouder, kind of een naaste zorgt, u kunt hier vast hulp bij gebruiken.

Wij werken hiervoor graag samen met TandemZe hebben een hele duidelijke brochure voor mantelzorgers gemaakt en bieden ook ondersteuning. U kunt hem hier gratis downloaden.

Mantelzorg Folder Tandem

Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander

Gratis cursus VWC vroegsignalering van kwetsbare ouderen

Graag maken wij jullie attent op de training:  Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander.  Deze cursus is ontwikkeld door ‘Haarlem voor elkaar’ op initiatief van het netwerk kwetsbare ouderen. En wordt dankzij subsidie van de gemeente Haarlem in 2022 gedurende het hele jaar gratis gegeven door Vrijwilligercentrum Haarlem & omgeving voor alle Haarlemmers.

Omdat niemand graag hulp vraagt is een steuntje in de rug uit je omgeving heel belangrijk. Het doel van de training is ervoor te zorgen dat kwetsbare ouderen eerder de juiste hulp op het juiste moment kan worden aangeboden. Zodat grote problemen voorkomen kunnen worden.

Een op de vijf ouderen krijgt te maken met een of een andere vorm van kwetsbaarheid, en daarom wordt deze training door de vrijwilligersacademie ook gratis aangeboden aan alle Haarlemmers.

Klik hier voor data en deelname mogelijkheden