Soms heb je niet meer nodig dan een plankje (houthandel, gratis) en wat gedroogde bloemen (uit de berm geplukt en vervolgens gedroogd, ook gratis).

Maar dan heb je enorm veel plezier en een fantastisch eindresultaat! Wat ook handig is, is om wat vooruit te werken. Google op bloemenpers, of kijk bij de kringloopwinkel, en schaf enkele bloemenpersjes aan. Zorg er dan voor dat er altijd wel enkele bloemen of bladeren in de pers zitten. Heb je dan even een witje (niet ingevuld momentje) dan ga je lekker rond de tafel zitten, lijm erbij en een plankje en hupsa: de schilderijtjes ontstaan met gemak!

De map met maand activiteiten die rondgaat bij zorgvilla Westervenne is van grote waarde. Iedereen mag deze aanvullen met eigen ideeën. Ik ga ook iets opperen voor de maand mei: zet het Nubenik* Lenteboek neer. Ga tijdens de koffie in gesprek met de bezoekers via het Lenteboek. Probeer over de lijntjes te gaan waarmee ik wil zeggen dat je soms ook minder vrolijke onderwerpen kunt aansnijden. Als dat in de ochtend gebeurt en niet vlak voor vertrek naar huis, dan is dat helemaal niet zo erg. Ga ook eens gesprekken aan over onderwerpen die je (zeker tijdens je opleiding) altijd worden ontraden. Geloof, hoop en liefde zijn 3 onderwerpen waarmee je tot de kern van een mens komt. Durf de diepte in te gaan, het levert prachtige gesprekken op die misschien wel weer een thema kunnen worden voor een activiteit.
Ik ga ook de tip geven om activiteiten te doen met enkel natuurlijke materialen zoals hierboven beschreven. Haal buiten naar binnen en liever nog; ga naar buiten en neem zintuiglijke bladeren en bloemen mee naar binnen. Al liggen bladeren en bloemen de hele dag op de tafel, het trekt aan, mensen willen eraan voelen of ruiken. Ook mensen die niet naar buiten willen knappen op van even een rondje door de tuin. Jij ook, toch?!

Dit vond ik ook zo leuk! Er is een boek genaamd Bladbeesten en dat staat vol met zelfgecreëerde dieren van, je raad het al, bladeren! Laat Emmely nu net een krokodillenblad hebben! Niks meer aan doen, is geweldig!

Krokodillenblad

Dan hebben we natuurlijk nog de spannende wedstrijd met de Zonnebloemen! TADA!!! Hieronder de stand tot zover, zelf te peilen wie aan kop ligt!

 

Dit is zo fijn! Maretta aan het werk in de tuin met bloembollen en ‘mijn groen-meneer Ton’ water aan het geven. En vanaf nu wordt het alleen maar mooier en voller en gekleurder en……

Maar gewoon even komen snuffelen is ook al super hoor!

En ja…hier doen we het allemaal voor hè? Wat een groot geluk om het zo met elkaar te kunnen doen bij Westervenne!

Nog even twee laatste opmerkingen: de jongeren van het NovaCollege Haarlem zijn hard aan het werk met de verhoogde werkbedden, maar deze week even niet want het is meivakantie. Hopelijk komen de bakken snel want we willen ermee aan de slag!

Via VIP Heiloo is een vacature geplaatst voor een vrijwilliger in de Zintuigentuin. Iedere donderdag zal de vaste ZaaiGoed dag worden omdat op die dag ook meneer Tissing zal komen als vrijwilliger via DemenTalent! Dus dan hebben we 2 vrijwilligers die elkaar gaan ondersteunen. Wil je er meer over weten? Ik ben er 4 mei en 10 mei om je erover te vertellen en anders kunnen Dionne en Sonja je bijpraten.