Vandaag is ZaaiGoed een dagje naar Spaarnestroom van Zorgbalans!

De kick-off is met mooi weer, lekker warm!

En dus gaan we heerlijk met z’n allen naar buiten, waar de vogeltjes niet meer zo heel vrolijk fluiten…Daarvoor moeten we weer wachten tot het voorjaar is, helaas. Maar op deze mooie eerste septemberdag is het wel weer heel fijn om met elkaar naar buiten te gaan.
We besluiten even bij de moestuin te gaan kijken die in het Nelson Mandela parkje ligt. Het hek is open, dus we kunnen naar binnen. “Je mag niets plukken hoor, het is van iemand”,  roepen we steeds. Het heeft wel effect! Josje zit in de rolstoel en die past niet tussen de verhoogde bakken door, dus gaan wij om de tuintjes heen. ook aan de buitenrand valt genoeg te zien.Binnen en buiten het hek van de moestuintjes.

Josje en ik hebben zaden verzameld van de stokrozen die tegen de schuttingen aan staan en van de klaproosjes. En we knippen een paar mooie blaadjes af voor in de bloemenpers, altijd leuk om te doen! We merken dat er bladeren bij zitten die zo behaard zijn dat het op klittenband lijkt. Je moet ze echt van elkaar aftrekken en dan hoor je ook een duidelijk klittenbandgeluid. Het gebeurt wel vaker dat de natuur de inspiratiebron is voor producten, maar dit is wel heel duidelijk.

Samen ruiken aan plantjes in de moestuin!

Je mag niet plukken maar wel ruiken!

Eenmaal weer in de Fjord, waar Spaarnestroom gevestigd is leggen we de buit op tafel: wat een mooie oogst! Samen met de twee komkommers van eigen terras (jawel, echt waar!) hebben we een goede buit binnen gehaald!

Josje met de buit van de dag! Josje met de buit van de dag!

 

Oogst van de dag

Het lijkt wel een schilderij! En die hop is ook zo leuk!

Bakje hop

Hier hop met kastanjes, de eerste dit jaar!

En tsja….toen moesten we natuurlijk ook nog aan de geurzakjes!!! Geweldig hoor dat iedereen zo enthousiast meedoet! Haken en breien, het gaat in rap tempo! Het zou leuk zijn als alle ‘Stromen’ van Zorgbalans mee gaan doen met deze mooie actie: met de feestdagen in december 1000 geurzakjes voor mensen die in een verpleeghuis wonen! Gaat lukken, toch? Doe jij ook mee?!