Je kunt zoveel doen met gedroogde bloemen en bladeren. Dat hebben we vandaag ook weer gezien door onze fantasie de vrije loop te laten.

Maar eerst gaan we de meegenomen Zonnebloemen en Afrikaantjes in vaasjes zetten. Mag je dat nog zeggen eigenlijk, Afrikaantjes? Moet dat dan niet Afrikaners zijn? Hoe dan ook, we hebben met heel veel plezier de boel bij Spaarnestroom opgefleurd! Van mijn dakterras werd vroeg in de ochtend een grote bos Afrikaantjes gesneden en een handvol Zonnebloemen. Voor in vaasjes en om te drogen.

Zo gezellig meteen! En als je dan meerdere vaasjes met bloemen vult en verdeelt over de tafel kan iedereen ervan genieten! Het ruikt ook nog eens lekker, hoewel, niet iedereen is gecharmeerd van de geur van de Afrikaantjes. Ik wel, ik vind het heerlijk! Mogen ze van mij parfum van maken!

 

2 schilderijtjes met gedroogde bloemen en tekening

Vervolgens hebben we al onze gedroogde bloemen en bladeren tevoorschijn gehaald. Altijd spannend of het goed is gegaan in de bloemenpers, maar het was goed gegaan! Het is zo leuk om je creativiteit te gebruiken en geen grenzen te stellen aan wat wel of niet goed is. Alles is goed met de natuur, het kan niet fout gaan. In de afbeeldingen hierboven hebben we eerst een vaas geknipt uit fel gekleurd karton. Deze hebben we ‘gevuld’ met bloemen, gedroogde echte en getekende! Hoe leuk is dat? Heel leuk!

schilderij met kakatoe

En wat dacht je van een oerwoud met Kaketoe?! Geweldig toch?! Hiervoor hebben we afbeeldingen op mooi inpakpapier uitgeknipt! Maar dat kun je ook uit tijdschriften doen natuurlijk.

Gelukkig kwam het zonnetje nog even langs en konden we ook nog een wandeling maken. Zo lekker, even een frisse neus halen! Ha, meteen een goed moment om een tas vol kastanjes te verzamelen! Voor mijn volgende bezoek aan Spaarnestroom! En wat dacht je van deze prachtige kievitsbonen? Ware kunstwerkjes toch? Daar kunnen wij niets meer aan verbeteren!

mooie kivietsbonen