Stichting ZaaiGoed kan het niet alleen! We hebben mensen nodig die meedenken en meedoen. Iedereen heeft andere kwaliteiten en daar waar deze samenkomen ontstaan de mooiste ideeën, momenten en projecten. Wilt u stichting ZaaiGoed meehelpen verder te komen in onze missie? Stuur gerust een mail naar contact@stichtingzaaigoed.nl

We zijn blij met de brains van:

Carmela Bogman

Marieke Boon

We zijn blij met de hulp van stagiairs:

Tristan Bruines:

Als onderdeel van een project van stichting Drop-inn ben ik stage gaan lopen bij Stichting Zaaigoed, waar ik met dementerende ouderen ben gaan werken om hen een gezellige middag te bezorgen. De eerste keer dat ik langs kwam merkte ik niet eens dat de groep ouderen aan het dementeren was, het was een zeer gezellige groep die heel open en jolig reageerde op iedereen. Ook waren de vrijwilligers waarmee ik samenwerkte heel gezellig en vriendelijk waardoor het inwerken en samenwerken gemakkelijk en leuk werd.

De eerste paar keer hebben we als groep besproken hoe ik in de groep pas en wat ik kon doen, hier ging het voornamelijk om het aanvoelen van de begeleiders en hoe ik zelf kon ondersteunen en helpen. Wat mij het meeste opviel was hoe positief en vrolijk de groep was. Het was altijd gezellig en je kon de ouderen zien genieten van een gezellige middag waarbij zij elkaar hielpen en ondersteunden als iemand het even zwaar had. Met Claude kon ik altijd dollen en grappen, Rietje wilde altijd met mij wandelen als wij een wandeling gingen maken. Maar je kon iedereen zien genieten in de tuin, Ria, Anneke en Rietje vonden de bank in de tuin helemaal geweldig en de planten prachtig.

Ook was het erg leerzaam want ik heb meer inzicht gekregen in het omgaan met dementerende ouderen, zo waren er af en toe momenten waarbij iemand even het spoor bijster was en het was erg mooi om te zien hoe de gehele groep reageerde om één persoon bij te staan.

Ik heb er erg van genoten om samen te werken met Joke, Carla en Erika, het was erg gezellig om met de ouderen middagen door te brengen en het was zowel grappig als leerzaam. Het was ook erg fijn om te horen dat de ouderen mij zullen missen als ik er niet bij kan zijn, Ik voel mij echt deel van de groep en ga het zelf zeker missen wanneer ik moet stoppen.

We zijn blij met de hands van:

Stichting ZaaiGoed heeft 2 fijne MedeWerkers die zich op 100% vrijwillige basis inzetten, te weten Joke Riemens en Carla van der Weide. Beiden zijn vrije denkers en – doeners; hebben een creatieve manier van denken en doen in hun werkzaamheden als activiteitenbegeleider. Stichting ZaaiGoed is trots op en blij met deze fantastische MedeWerkers!

Even voorstellen:

Hallo mijn naam is Carla van der weide. Ik vind het heerlijk om met mensen te werken, en vooral de ouderen onder ons. Erika gaf mij de mogelijkheid om een dag in de week als vrijwilligster te komen helpen, dit is echt heerlijk en ik geniet er elke week weer van om te zien dat de deelnemers het naar hun zin hebben. Als wij met zijn alllen naar de zintuigentuin zijn geweest zie ik de deelnemers opbloeien! Ik kan niet wachten om met elkaar de mooie bloemen en planten te gaan verzorgen!

Verder hoop ik ook dat er mensen bij ons komen met een visuele beperking. Zelf heb ik ook een visuele beperking en ik hoop met mijn ervaring de mensen die niet goed zien op de tuin te helpen met het verzorgen van de tuin en deze deelnemers ook een fijne dag te geven. Tot gauw en met groetjes, Carla van der Weide.

Ook ik wil mij graag even voorstellen als nieuwe Vrijwilliger bij stichting zaaigoed!

Mijn naam is Joke Riemens. Iedere vrijdag zingen Erika, Carla en ik in een Haarlems Koor. Zo hoorde ik van Stichting ZaaiGoed en het nieuwe initiatief van Erika ‘de Zintuigentuin’! Wat een fijne combinatie, werken met ouderen en heerlijk buiten zijn. Ik heb lange tijd gewerkt op een dagcentrum voor mensen met dementie. Ik weet hoe goed het doet om buiten te zijn, de seizoenen te beleven, te bewegen, en het verschil van ‘weer’ te ervaren. Ik verheug mij heel erg op het komende jaar om onze nieuwe groep goed te leren kennen en de tuin, die nu nog leeg is te zien opkomen!