We hebben een speciale gast vandaag! De Haarlemse keramiste Liselore Halink komt samen met haar dochter Anna langs. We boffen, ze nemen een vers gebakken Bananabread mee voor bij de koffie! Liselore doet dit jaar een fantastisch project met stichting ZaaiGoed namelijk de Zintuigentuin TheeCeremonie! Daarin gaat zij samen met de ouderen een theeservies ontwerpen met behulp van de specifieke voorkeuren voor kleur, geur, smaak en gevoel van de individuele deelnemers. Dit wordt vertaald naar een theeservies waarin deze zintuiglijke waarnemingen tot uitdrukking komen. Doordat een van de specialismen van Liselore glazuren zijn, wil zij de planten en bomen uit de Zintuigentuin die indruk hebben gemaakt op de ouderen verwerken in een asglazuur. Hierdoor wordt de tuin letterlijk opgenomen in het servies om niet alleen de ervaringen van de ouderen maar ook het organische van de tuin samen te brengen. Met het unieke Zintuigentuin theeservies worden vervolgens, op de zintuigentuin, voor de buurt en passanten theeceremonies georganiseerd volgens de Chinese traditie van de Kong Fu Cha.

Ter voorbereiding gaan we vandaag met z’n allen naar de Zintuigentuin om wilgentenen te snoeien waarmee Liselore het hengsel voor de theepot wil gaan vlechten! Riet wordt onze snoeier, dat doet ze goed! De anderen zitten heerlijk op het bankje toe te kijken en te genieten van de warme zonnestralen op het gezicht! Ook hier staan de beste stuurlui aan wal!

Na de lunch gaan we zaadbommetjes maken! Met de handen in de smeurie, lekker hoor! De bommetjes liggen nu te drogen zodat we ze volgende week kunnen gooien langs de route die we lopen van Onze Gezellen naar de Zintuigentuin. Zo maken we ons eigen kleur, geur en bijenpaadje!