Om mensen te ontmoeten die er niet toe komen om een dagbesteding te bezoeken is er “ZaaiGoed aan huis”. Het project is een waardevolle een op maatwerk invulling van wat ‘sociaal tuinieren’ wordt genoemd. Het is letterlijk een kruisbestuiving tussen het bevorderen van menselijk contact en de heilzame werking van groen. De inzet is dat kwetsbare ouderen gratis kunnen deelnemen. In samenspraak met sociale wijk- en zorgmanagers willen we de meest in aanmerking komende alleenwonende aan huis gekluisterde ouderen selecteren (maximaal 12). 

ZaaiGoed aan huis

Naar wens komen wij in het voorjaar met 1 of 2 bloempotten langs bij de deelnemers. We plaatsen ze voor hun huisdeur, op het terras of in de (voor)tuin en helpen ze te onderhouden. De potten worden naar keuze beplant met een bonte selectie van langbloeiende eenjarige sierbloemen of keuken-, theekruiden en eetbaar groen.

Indachtig ‘koop groen en lokaal’ zullen we de benodigde materialen – terracotta potten (43cm diameter) met schotel, potgrond(mix), planten, gieter en plantenvoeding kopen bij het winkeltje op het terrein van ZWN.

De deelnemers aan ZaaiGoed aan huis krijgen ieder een gieter en plantenvoeding om zelf de potbeplanting te verzorgen en er mondjesmaat snijbloemen en/of (thee)kruiden voor eigen gebruik van te oogsten. Het bewust bezig zijn met het groen biedt de deelnemers in meerdere opzichten een gezonde afleiding, wat frisse lucht en beweging.

Dit project is in Coronatijd mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van Ars Donandi en het Koster- de Wolff fonds. Voor deze steun onze grote dank!