ZaaiGoed Creatief

MOMENT VAN ONTMOETING

In samenwerking met de Creatiefbox zijn er op donderdag creatieve activiteiten in Wijkcentrum de Horizon aan de Anbonstraat 2 te Haarlem.

10:00 – 12:00 is er Koffie & Kaart
14:00 – 16:00 is er vrije inloop.

Met behulp van Liesbeth worden de mooiste dingen gemaakt. Ondertussen wordt de inwendige mens niet vergeten. In de middag is er vrije inloop. Hier gaat het om het moment van de ontmoeting in creatieve stijl. Wil je liever aan je eigen (hand)werk werken, dat is ook prima. Gezelligheid staat centraal!

ZaaiGoed Creatief donderdag bij de Horizon

ZaaiGoed Creatief is ontstaan tijdens de activiteiten van de dagbesteding. Wanneer we iets niet afkregenomdat een activiteit meer tijd nodig had, of ruimte, of uitleg.

En zo zijn we begonnen met kaarten maken. Bij mooi weer buiten bij donker weer in het tuinhuis met de bouwlamp aan. We noemen het ‘Koffie met kaart’.

Koffie met kaart

Koffie met kaart is gezellig samen een kaart maken onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers erbij. Er wordt een voorbeeld kaart gemaakt en die is uitgeschreven op papier. De deelnemers maken deze kaart na maar wel met zelfgekozen kleuren en patroonpapier zodat iedereen zijn eigen IK eraan kan geven. Ook tijdens Corona ging ZaaiGoed Creatief gewoon door. In de door ZaaiGoed gemaakte goodybags ging een voorbereide kaart die de deelnemers thuis konden maken. Met een bijpassend YouTube filmpje lukte dat ook nog. Het heeft de Creaclub in ieder geval nog hechter gemaakt.

We zijn gestart met 3 deelnemers, maar er komen er nu al gemiddeld 10 deelnemers naar ZaaiGoed Creatief. Dit zijn over het algemeen dames die aansluiting hebben bij Stichting ZaaiGoed doordat partner de dagbesteding bezoekt ofwel mantelzorger is voor een persoon met dementie, ofwel vanuit de ontmoeting ofeenzaamheid.

Voor, tijdens en na de creatieve activiteit wordt er best gesproken over hoe eenieder omgaat met de dagelijkse gang van zaken thuis. Er worden tips en tricks uitgewisseld, maar bovenal wordt er veel gelachen, geknipt, gestempeld, gestanst, gepuft en gezucht want ‘Koffie Met Kaart’ laat je brein wel werken.

ZaaiGoed creatief inloop

De activiteit Koffie met kaart vroeg om uitbreiding en zo ontstond ZaaiGoed creatief inloop. Tijdens de vrije inloop mag ieder zijn eigen creatieve project meenemen of we verzinnen samen iets. Zo hebben we geschilderd, geboetseerd, is er een tuinhuis bouwpakket afgemaakt. Er is zelfs een wandkleed opgezet.

Ook maken we samen kleine cadeautjes die we uitdelen aan de deelnemers van de dagbesteding tijdens de feestdagen.

ZaaiGoed creatief inloop is aansluitend op ‘Koffie Met Kaart’. Voor wie blijft maken we een kleine lunch bestaande uit een lekkere kop soep met een broodje ernaast. Er zijn deelnemers die blijven tot na de lunch zodat zij bij thuiskomst zich weer kunnen focussen op zorg.