De Zintuigentuin in Haarlem Noord

Buiten zijn in het groen doet iedereen goed.

Stichting ZaaiGoed heeft op het volkstuincomplex ‘Zonder-Werken-Niets’ in Haarlem Noord een natuurvriendelijke zintuigentuin aangelegd, ingericht voor ouderen met verschillende wensen en mogelijkheden; (tijdelijk) kwakkelende en (langdurig) kwetsbare ouderen, bijvoorbeeld met haperend brein. De contacten tussen de deelnemers onderling, met andere tuiniers en passanten, én met de natuur en de seizoenen daar draait het om. De beplanting en het dierenleven in de ZaaiGoed Zintuigentuin, de oogst van fruit, kruiden, groenten en bloemen en het spel van het licht en het weer dat constant verandert, prikkelen de zintuigen.

Zien, ruiken, voelen, horen en proeven.

Het zien, ruiken, voelen, horen en proeven biedt een keur aan sensaties, inspiraties en genietmomenten. We koken met verse ingrediënten uit de tuin, we plukken fruit, groenten, kruiden, eetbare bloemen en maken er samen thee, jam, soep en salade van en laten ons het bereidde heerlijk smaken; we plukken bloemen, verzamelen bladeren en zaden en maken boeketten en bloemstukjes.

Maar ook zaaien, poten, planten, verspenen en onkruid wieden behoort tot de mogelijkheden. Het met elkaar bezig zijn en ontspannen op de tuin, buiten of binnen in het comfortabele tuinhuis, voedt de verhalen en creatieve vaardigheden.

Contact

Indien u inwoner van Haarlem of Zandvoort bent en recht heeft op maatschappelijke ondersteuning WMO, PGB of WLZ-indicatie dan is de Tuinclub/dagbesteding voor u kosteloos. Weet u niet zeker of u van deze regeling gebruik kunt maken? Laat het ons weten dan helpen wij u daarbij.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Wilma Overbeek: 06-42170216 of een mail sturen naar: contact@stichtingzaaigoed.nl. Graag tot ziens!

Adres

Volkstuincomplex ZWN, Van der Aartweg 25, Haarlem Noord. De Zintuigentuin vind je aan de linkerkant halverwege het pad op Berkenlaan 15.

Collage Zintuigentuin