Zonder Werken Niets. Maar wel bietjes!

We verwachten een fijne club mensen van het Reinaldahuis bij Onze Gezellen. Zes ouderen en 3 vrijwilligers, waaronder chauffeur Fred. Oudgedienden Bets en Diny die eerder jarenlang bij Zorggroep Reinalda in vaste dienst waren zijn ook al weer jaren vrijwilliger.

Reinalda ouderen en - vrijwilligers

Volgens mij doe je het als Zorginstelling heel goed als je vaste medewerkers zich na hun pensionering blijven inzetten voor jouw bewoners! Neem nou Bets. Zij is inmiddels 88 jaar en werkt nog enkele dagen per week terwijl ze in Zaandam woont. Komt ze gewoon met haar auto naar Reinalda! Geweldig toch? Ze ziet er ook nog eens geweldig uit! Vandaag had ze haar nieuwe skinny jeans aan, ik voel me stokoud als ik haar zie!

Bets!

Bets!

En we hadden vandaag een, voor ZaaiGoed, ‘nieuwe meneer’ mee; Klaas Wink. Meneer Wink had er niet zoveel zin in vanmorgen. Het weer was niet goed, het uitzicht was niet goed, etc. Totdat na de koffie de lucht klaarde en de zon doorbrak. Toen zag Klaas er ook ineens een stuk zonniger uit! Omdat het echt te onveilig is om met 6 rolstoelen naar de Zintuigentuin te gaan, vanaf OG, besluiten we naar ZWN te gaan. Zonder Werken Niets. ZaaiGoed is daar altijd welkom, zoals ook nu weer blijkt. We genieten volop, de natuur is nu echt zo mooi! Meneer Wink heeft het reuze naar zijn zin, hij blijkt namelijk ook een volkstuin te hebben. Toch fijn dat hij dat denkt, hij geniet er daardoor nog steeds van en kan hem nog helemaal beschrijven. Dat is natuurlijk al heel wat jaren geleden, maar dat doet er niet toe. We leven in het hier en nu, daar gaat het om!

Klaas bij de lunch met een alcoholvrij biertje.

We zijn nog maar net op het tuincomplex of Brigitte vind een klein kikkertje! Hilariteit alom! Ze gaat op haar knieën voor het kikkertje (Zou ze er nog in geloven, van die prins? Ik weet dat het niet waar is, maar besluit niets te zeggen, zo sneu.). Het is een prachtig groen kikkertje. Mooi groen kikkertje

Dan komen we bij de tuin van Hein. Daar ligt mooie oogst op een bankje voor de ingang van zijn tuin. Mogen we meenemen. Hoe leuk is dat?! We nemen bieten mee die we woensdag in het zuur gaan leggen, met kruiden uit de Zintuigentuin! Hein denkt dat we aan 4 grote bieten niet genoeg hebben en pakt er nog een paar voor ons, wat lief! Als dank gaan we hem een potje bietjes in het zuur brengen! Hein en Joke met de bietjes!

Stiekem hebben we toch ook wat bramen geplukt, mag natuurlijk niet, maar daar hebben we een goede bestemming voor: op de griesmeel die we als toetje hebben! Gaan we de bramen eerst pureren in een handzeef en dan met een scheutje Port verhitten met wat eigengemaakte pruimenjam als zoetmaker (Joke heeft een paar weken geleden met de woensdaggroep jam gemaakt, zooooooo lekker!). De bramen worden gepureerd

Diny pureert onder wakend oog van mevrouw Hermus de bramen.

Feestje!

En dan heb je dus een feestje!

Nog even wat losse foto’s om te laten zien hoe fijn het weer was: tot de volgende keer!